Verslag van: Bert Dekker 26-09-2004

[Klik hier om terug te gaan naar het overzicht!]

Wat een ervaring voor de eerste keer

De verhalen van je collega rijders en vanaf de site waren niet bemoedigend.Drijvende matjes en zelflozers in een oude auto...het regent er altijd en mist is heel normaal...de kap kan niet dicht en je kunt als 190 cm lange vent er nauwelijks in. Een gegarandeerde hernia met een flinke verkoudheid dus.


Kortom, onze collegavriend Theo Tiemessen rijdt met zijn vader de tour en hierdoor staat zijn auto zielig alleen in de garage. Net volledig klaar en 250 km op zijn nieuwe teller. Ontroerend is dan het vertrouwen om ons te vragen om in zijn auto te rijden. Dit hadden zowel Ton van de Bunt als ik nog nooit gedaan.

Het geluk lachte ons toe.Op de startdag zeer fraai weer en we reden welgemoed naar Ijmuiden waar we ingescheept werden.En geheel tegen de verwachting in ....op tijd naar bed.Maar goed ook want de volgende dag was er een met een konstant tekort aan tijd. En wat moet je hard rijden .en nog links rijden ook...je ziet niets van het mooie Schotland. s'avonds kapot maar een 18 de plaats gaf ons toch een goed gevoel en hernieuwd fanatisme stak de kop op.

De volgende dag startte met wat regen maar dat viel te verwaarlozen en het totaal was weer zeer fraai. Je raakt wat op elkaar ingespeeld en je gaat het nog leuk vinden ook. De hernia bleek ook nog mee te vallen als je er maar eerst inzat dan heb je veel ruimte vonden we.

De laatste dag weer terug naar de boot waar we tot onze en ieders verbazing op de 12 de plek eindigde.
We hopen dat dit resultaat voor onze gastheer reden is om ons volgend jaar weer uit te nodigen(dat heeft hij al een beetje gedaan).

Er is namelijk maar een ding te zeggen over deze Tour en de mensen die hem organiseren,,,het is fantastisch!!!!
De dame die dwars over onze weg ging staan te spijt vonden we dat de bevolking over het algemeen ook positief reageerde dus zullen voor volgend jaar ook wel weer welkom zijn.

Team Tour Ecosse en Theo bedankt!!!