Verslag van: Mark en Roelie 01-07-2003

[Klik hier om terug te gaan naar het overzicht!]

Race weekend Montlhèry

Tussen de voorbereidingen van de TOER 2 door hebben we ook nog even onze "Orange Bastard" klaargemaakt om weer eens een weekendje lekker te racen. En nog even een motortje gewisseld voor vaste TOUR deelnemer Huib Mars die vervolgens zijn eerste echte Healey-race heeft verreden op het mooiste circuit wat Europa rijk is: de kombaan in Montlhèry. Het Nederlandse Healey-race-team was bijna voltallig. 5 Gele, 1 zwarte, 1 rode en 1 oranje big healey op de baan samen met franse en engelse racers. Gelukkig was de strijd weer ouderwets spannend, want Mark heeft lang op de derde plaats rondgereden, maar is uiteindelijk op de 7e plaats gefinished. En Rinus wist dus op het laatst nog voor te kruipen en nam de 6e plaats!!! Beste score voor Cor Visser 4e plaats en Hans van de Kerkhof 5e.

Er werd ook een 2-uurs race met rijderswissel verreden. Rinus en Jaap Sinke wisten hier de 4e plaats te pakken te krijgen. Heel knap, proficiat jongens!! Hans van de Kerkhof en Rob 't Hoen werden 9 de, Cor Visser werd 10 de(alleen rijdend gedurende twee uur in de bloedhitte), Jan Jaap Schretlen en Gerrit Schippers 17 de.
Huib en Mark eindigde als 24e. Helaas hadden ze wat problemen tijdens de race ( losse versnellingspook, wapperende motorkap, stop and go, benzine-tekort!!) wat ze een aantal ronden achterstand bezorgden. Maar voor een nieuwkomer als Huib, petje af voor zijn doorzettings-vermogen.
Het was een warm en gezellig sleutel en rij weekend, met voor de verandering heel veel vrouwen!!

Dus lekker eten en al kletsend winkelen in een Carrefour waar je kunt verdwalen. Het volgende gezellige race-weekend is Assen 16 en 17 augustus. Kom ook eens gezellig een bakkie doen??
Groetjes Mark en Roelie