De Tour Ecosse

WIE

Rinus Sinke.

Deze dierenarts te Nederweert was vanaf de eerste dag van zijn Healey-bezit ervan overtuigd dat deze auto’s gemaakt waren voor het avontuur. Het begon met lichte ‘ritjes om de kerk’ in een nagenoeg standaard auto en leidde tot deelname aan diverse internationale rally’s met een heus rallykanon.

Sinds aanvang negentiger jaren wordt Rinus consequent van de straat gehouden vanwege het eindeloos gesleutel aan zijn gele Austin Healey racer. Samen met mannen van het eerste uur wist hij vele Healey eigenaren te motiveren Europa gezamenlijk onveilig te maken met hun heftige race Healey’s.

Mark Schmidt.

Deze Healey-dokter trachtte als student iedereen (rij-)technisch te slim af te zijn met zijn grote liefde, de drieliter Healey ‘333 JTX’. Het Low-Budget-gesleutel (L.B.Racing) van begin 80-er jaren evolueerde in een eigen autobedrijf voor gelijkgestemden en nog meer L.B. gesleutel in de jaren daarna.

Het dagelijks werk bestaat inmiddels uit het bouwen en op gang houden van vele klassiekers (voornamelijk rally-Healey’s!!) en het organiseren en begeleiden van rally- en race-evenementen die eenieder moeten bewijzen waar een Healey nu werkelijk voor dient.


WAT:

Het karakter van een zogenaamde TOUR ECOSSE wordt vooral bepaald door de achtergrond van de organisatoren Mark Schmidt en Rinus Sinke. Jaren race-ervaring en deelname aan diverse internationale rally’s leidde tot de conclusie dat het sportieve rij-gehalte, avontuur en gezelligheid de belangrijkste ingredienten van een succesvolle rit zijn.

Onze ritten zijn daarom geen navigatorische zoektochten, laagtempo puzzelritten of niet aflatende haastpartijen die eindigen in een snelle prijsuitreiking. Bij de TOUR ECOSSE wordt in een prachtige omgeving Uw auto en stuurmanskunst op de proef gesteld. Het stevige rij-tempo wordt afgewisseld met lunches en “tea’s”op unieke locaties. Op de heen en terug reis van de TOUR zorgt de luxe bootreis voor een rustige voorbereiding c.q. langdurige prijsuitreiking en eindfeest, maar in ieder geval voor veel onderling contact. Het zijn met name die avonden op de boot en de gezamelijke diners in het hotel die deelnemers zich nog lang heugen.

Het uitgebreide routeboek van 50-60 pagina’s bevat kaartfragmenten in kleur, bol-pijl situaties en geschreven tekst. De te rijden route (uitgebreid getest en gemeten) vindt men o.a. door:

  • Volgen van een ingetekende lijn.
  • Punt naar punt rijden.
  • Afstanden meten teneinde wegsituaties te vinden.
  • Bol-pijl trajekten volgen (tripmaster niet noodzakelijk!).
  • Uitgeschreven route via situaties en wegnummers

Het klassement wordt uiteindelijk bepaalt door:

  • Het rijden van de juiste route; gecontroleerd via bemande controles en stempels.
  • Het aandoen van bemande controles op het juiste moment in de juiste volgorde.
  • De resultaten van 1 of 2 regelmatigheids etappes per dag.

WAAR:

De TOUR ECOSSE wordt verreden in Noord Engeland en Schotland. Deze gebieden bevatten alle ingrediënten voor een avontuurlijke tocht:
Hoogteverschillen, heidevelden, rotswanden, meren, bossen, monumenten, tuinen, overstekende schapen, koeien, fazanten, ganzen, konijnen, vergezichten, snelle bochten, hairpins, doorwaadbare plaatsen, single track lanes, spoorweg overgangen, stenen muurtjes, pubs, kastelen, mansions, cottages, buitenwijken, boten, treinen, Land Rovers, klassiekers, thee met melk, slechte koffie, lauw bier en echte whisky.

Iedere rit start vrijdagochtend in de omgeving van Newcastle of Hull en slingert daarna richting ons gezamenlijk hotel dat afwisselend in de hooglanden, aan zee of in de Borders ligt. Daar wordt vrijdag- en zaterdagavond gedineerd, gesleuteld, gedronken en geslapen in willekeurige volgorde. De zondag bevat steevast nog wat addertjes onder het navigatorische gras maar we rijden in ieder geval in oostelijke richting, daar wacht de Ferry. Maandagmorgen staan we met z’n allen weer in Nederland. (Rotterdam of IJmuiden).

U heeft met mede-freaks (WIE!)
een automotive avontuur (WAT!)
in enerverend Schotland (WAAR!)
volbracht………..
You will be impressed!!