Verzonden op: 23-03-2017Onderwerp: Tour Ecosse XX

                          20 jaar Tour Ecosse    Tour Ecosse XX

Het wordt de organisatie dit jaar herhaaldelijk , als compliment, medegedeeld. De waarheid is natuurlijk dat het al die deelnemers zijn die dit evenement ‘maken’……. Zij komen iedere keer in grote getale terug om dit gezelschapsspelletje te spelen. Ze zijn niet over-fanatiek, behulpzaam voor nieuwelingen, respectvol naar de organisatie en “only here for the beer”.

In de loop van deze vele jaren is de rit wat moeilijker geworden maar de deelnemers hebben zich aangepast. De navigatoren zijn niet eenvoudig te vangen en de auto’s zijn beter en betrouwbaarder geworden. Daardoor hebben we nog steeds ongeveer gelijke aantallen strafpunten bij de leiders…….

De rit is altijd ‘snel’, sommige TC’s nauwelijks haalbaar maar de echte strafpunten vallen in de ‘fout gereden routes’. De tijdstraffen werken in de marge maar ook die kan bepalend zijn voor een overwinning.

Onze trouwe Tour Ecossers zullen vast weer van de partij zijn bij deze jubileum versie, maar nieuwelingen zijn natuurlijk net zo welkom op de Engelse en Schotse wegen.

We zijn destijds begonnen in Carlisle en doen dat daarom nu weer. Diverse hoogtepunten van de afgelopen twee decennia worden in de 2017-route verwerkt. We rijden door de Borders en over de Schotse kronkelwegen. De tijd staat daar al eeuwen stil, het asfalt staat letterlijk bol van de historie.

Op de , fameuze, donderdagmiddag (21 september) verzamelen we naast die grote stalen ferry van DFDS , tonen we de verbeteringen aan de auto’s en vooral veel zin en enthousiasme.

De start is zoals gebruikelijk bij de “Dykes Neuk” , een half uur rijden van Newcastle. Via een zuidelijke lus door de Borders bereiken we ’s avonds ons hotel in Carlisle. Dag twee gaat natuurlijk in noordelijke richting. Schotland verkennen zoals dat moet, snel en spectaculair…… De laatste dag (zondag 24 september) moeten we om 16.00u weer bij de ferry zijn….sigaren en whisky staan daar klaar voor diegene die de spanning aankonden en op tijd zijn……. het klassement zal wederom verschuivingen laten zien maar de verhalen van de deelnemers zijn pas echt belangrijk.

We schakelen al die jaren al onze complete  families in teneinde alles in goede banen te leiden. Ook Bart den Hartog, Peter Smets, Huub Grouls, Jaap Sinke, Romé Schmidt horen daar inmiddels bij. We heten U welkom op deze twintigste versie van ons avontuur.

De inschrijving is geopend op onze website www.tourecosse.nl

Mark Schmidt   +316531453                              Rinus Sinke  +31653196210

                           /

[ Terug ]