Verzonden op: 31-07-2011Onderwerp: TOUR ECOSSE XIV 2011

Beste TOUR-ecossers,

 

 

De start van TOUR ECOSSE XIV vindt plaats aan de oostkust slechts 25 kilometer ten noorden van ons aankomstpunt “Newcastle”. Tot aan de lunch bij “The Plough Inn” (revisited!) rijden we in de prachtige Borders.

 

Een paar kilometer na de lunch rijden we daadwerkelijk Schotland in, westwaarts. De finish is deze lange dag (335.81 km) vlak voor de Forth Road Bridge bij Edinburgh. Een geneutraliseerde etappe van zo’n 25 km over de snelweg brengt ons naar The Green Hotel in Kinross.

 

Dag twee rijden we naar de oostkust van het Fife district, lunchen we aan zee in het Golf-mekka St. Andrews(!!!), hebben nog wat last van een plaatselijke vliegshow maar de niet te lange rit (259.73 km) met een paar RE’s zal voor het klassement weer wonderen doen…….

 

Dag drie verlaten we Kinross ‘quiet’ vanwege het vroege uur. De nieuwe Kincardine bridge staat nog niet op alle kaarten maar we gebruiken hem toch maar op weg naar de vroege lunch in Lockerbie.

 

De finish van de rally is vlak voor Newcastle, dus ook deze dag bevat weer, net als dag 1, extra veel rally kilometers……(348,36 km)

Na sigaren en whisky op de parkeerplaats van de ferry gaan we aan boord voor borrel, prijsuitreiking en diner.

 

May the best team win and the rest have lots of fun!!!

 

We hebben de prachtige locaties op de website gezet.( www.tourecosse.nl  foto’s)

 

Nu dan toch nog zin gekregen om mee te gaan?? Het kan nog, we hebben nog wat plaatsen vrij.

 

 

 

En natuurlijk hebben we dan nog de andere evenementen waar we zelf druk mee zijn. Wat U vooral niet moet missen is het Classic Wings en Wheels Gala op 20 augustus in Gilze-Rijen. Kijk voor meer info op  www.classicwings-wheels.nl .  U kunt zich nog opgeven tot 9 augustus via www.dhc.nu.

 

 

De 4e Langste Nacht is goed als vol, de vergunningen zijn aangevraagd en deels verkregen. Op enkele korte doorgaande stukken na rijden we GEHEEL BINNENDOOR van Groningen naar West-Zeeland. Iedere provincie heeft zo z’n eigen karakteristieke wegen en dat leidt tot een maximaal afwisselende rally met bijbehorende routesystemen.

 

De route is hier en daar extreem uitdagend maar met minder onverharde wegen  dan voorgaande jaren. De pauzes op de diverse TC’s maken het mogelijk voor de zwaarbeproefde teams om uit te rusten of weer terug in het tijdschema te komen. Kijk op  www.dhc.nu voor de exacte TC-locaties en hun openingstijden. U heeft dan vast een globaal beeld van de route en van de grootte van dit avontuur.

 

 

 

 

Met vriendelijke TOUR-groeten,

 

 

Mark en Roelie Schmidt                                                              Rinus Sinke

 

0495-456602                                                                                0495-632707

 

 

[ Terug ]