Verzonden op: 23-09-2009Onderwerp: Verslag van de tour 2009 uitzetters

TOUR ECOSSE  -  AUTO ECOSSE 

 
De TOUR ECOSSE XII 2009 zal bestaan uit twee(!) rally's met ieder hun eigen karakter.

Op vrijdag en zondag rijden we "onze" TOUR ECOSSE zoals we die allemaal kennen. Bij de start, vlakbij Carlisle, aan de A69 vertrekken we al kaartlezend en turend naar die ellendige routecontroles met steevast de tijdsdruk op onze schouders. De lunch, na zo'n 150 km., is in Thornhill en er is een Tea-break bij Kames circuit. Na een proefje aldaar vertrekken we richting ons prachtige ouderwetse hotel in Drymen vlak bij Loch Lomond.

De zondag vertrekken we vroeg zuidwaarts. Hebben weer een geweldige lunchlocatie gevonden in Auchen Castle en rijden door de Borders naar onze, wederom simpele, finish locatie bij Hexham. Vandaar is het een half uurtje naar de traditionele 'whiskey en sigaren finish' bij de ferry in Newcastle.
De zaterdag wordt een compleet ander verhaal!!  Er komen nieuwe startnummers en een 2e naam op de deur:  AUTO ECOSSE. Tesamen met een Schots rallyveld, dat met  onze deelnemers gemixed wordt, rijden we over maximaal spectaculaire wegen van test naar test. Volgens het format van een echte klassementsproef-rally rijden we, de gehele dag zonder routecontroles, steeds naar een volgende afgesloten snelheidsproef of een uitdagende regelmatigheids etappe. Er ontstaat die dag dus een klassement geheel gebaseerd op strafseconden opgebouwd tijdens een veelvoud van lange en korte "klassements proeven!".  Eén daarvan is het fameuze  'Rest and be Thankful'  gelegen in een schitterende vallei. Al sinds het begin van de vorige eeuw was dit een begrip in de Britse rally wereld. Veel Healey's (o.a. van de Morley Brothers in 1961!), Jaguars (Ian Appleyard!), Saabs (Eric Carlsson!), Cortina's (Jim Clarck!) en Escorts (Vatanen!) gingen U voor op deze beruchte RAC klassementsproef. We hebben er een 'stop en go' in gezet om het veilig te houden maar dat zal geen afbreuk doen aan het historische besef om hier een keer gereden te hebben. Zo'n 20 marshals zullen deze dag ondersteunen om de veiligheid te waarborgen en al het timingwerk te verrichten. Onze Schotse vergunningen man is deze zaterdag wedstrijdleider (the boss himself!!) en 's avonds dineren we samen met onze Schotse rallyvrienden. We sluiten deze zaterdag af met een prijsuitreiking. Kunnen we de Schotten de baas op eigen terrein?????!!

Al met al hebben we hard gewerkt er een afwisselend en spectaculair avontuur van te maken. En om vast in de stemming te komen hebben we wat foto's van onze uitzet expeditie op de site gezet  We vertrekken donderdag 17-09-2009 en zijn op maandag 21-09-2009 weer in IJmuiden. Inschrijven via: www.tourecosse.nl

Tot gauw hoors of ziens,
Mark en Roelie Schmidt
0495-452206

[ Terug ]