Verzonden op: 18-08-2008Onderwerp: Laatste nieuws TOUR ECOSSE XI 2008

TOUR ECOSSE XI 2008

 

 

 

Weert 18-08-2008

 

 

Beste rallyfans,

 

De vergunningen van onze TOUR ECOSSE XI zijn wat betreft het Schotse gedeelte helemaal rond. Zowel de Motor Sport Association als alle 5 de politiedistricten heten ons van harte welkom!

Het laatste stuk van de rally, van Berwick naar Newcastle vindt plaats in Engeland(!) Over deze laatste 70 km. zijn we nu nog aan het steggelen. Duidelijk is dat we in Engeland minder welkom zijn, maar ik vertrouw erop dat alles ‘Just in time’ in orde komt.

 

De start van de rally vindt plaats ter hoogte van de Hadrian Wall (die muur tussen Engeland en Schotland die overigens nog nooit iemand gezien heeft!) in het plaatsje Greenhead. Vandaar uit rijden we Noordwaarts, merendeels over goede, snelle (bijna) doorgaande(!) wegen naar onze lunch bij Biggar. We doorkruisen daarna Lanarkshire en West Lothian op weg naar de Forth Road Bridge ten noorden van Edinburgh.

De laatste TC, in het district Fife, is dan nog zo’n 60 km. Hierna rijden we ‘geneutraliseerd’ naar de rondweg van Dundee waar een prachtig 17e eeuws hotel met lelijke 20ste eeuwse slaap-aanbouw de drankjes en het eten klaar heeft staan. Een Victoriaans hotel wat door de regenpijpen overeind wordt gehouden hebben we dit jaar helaas niet kunnen vinden.

 

De tweede dag brengen we geheel door in Angus, een geheel nieuw gebied voor de TOUR ECOSSE. Deze dag wordt er één van ‘meten is weten’, dus de navigatoren kunnen hun borst(en) vast nat maken. Een nieuw TC-systeem zal voor de nodige stress zorgen en het klassement wellicht omver schudden. Dat weten we die avond tijdens het diner in Dundee.

 

De laatste dag dalen we af via Perth en eindigen we nu niet met een ‘dash’ naar de ferry. Deze ‘dash’ vindt nu plaats van Edinburgh naar Berwick, waar we, na de lunch, nog een heftig stukje navigeren door Northumberland. Als we tenminste toestemming krijgen van die Engelsen………….

 

Vorige week hebben zich nog 6 equipes aangemeld, dus we zitten nu dik boven de 40 deelnemers. Iedereen die nog mee wil moet nu snel een ei leggen, de ferry en het hotel willen nu zo langzamerhand de definitieve aantallen weten.

 

Nog vragen, bel gerust of kijk op www.touecosse.nl

 

 

 

Organisatie TOUR ECOSSE

 

Mark en Roelie Schmidt                                  Rinus Sinke

0495-452206                                                 0495-632707

 

[ Terug ]