Verzonden op: 15-06-2007Onderwerp: Laatste nieuws TOUR ECOSSE X 2007

TOUR ECOSSE

 

 

2007

 

 

De tiende editie

 

 

 

 

We zijn terug uit Schotland, de route is klaar.

Een klein overzichtje van wat de deelnemers te wachten staat

 

 

 

Het rijden.

 

Vanaf Newcastle gaan we zo snel mogelijk door de Borders naar onze startplaats in St. Boswells. Vanaf de start (RE!) gaan we naar het befaamde Race circuit bij Knockhill  (www. Knockhill.co.uk) alwaar we ons 10 jaar rijplezier gaan overtreffen met een hele middag track-time. Twee officiële instructeurs en Mark zullen U hier wegwijs maken en indien gewenst Uw Healey rijtechnisch beoordelen en tegelijkertijd uitleg geven over het rijden van de juiste lijnen.

In een poging Knockhill te overtreffen hebben we de rally bomvol nieuwe routes gestopt langs het water, de havens, de Isle of Skye en de Highlands. Snelle verbinding etappes en kronkelende sluiproutes.

 

 

De scenery.

 

De prachtige glooiende wegen van de Borders gaan over in de heftige wegen van de Highlands, langs o.a. Balmoral Castle, op weg naar Aviemore. Daar zullen we de Highlands westwaarts vervolgen naar het paradijs Isle of Skye met zijn havens en imposante maanlandschap. We overnachten de laatste nacht in Harry Potter Town Oban. Van die scenery kunt U ‘s avonds wandelend genieten.

 

 

De navigatie.

 

Het is dit jaar niet toegestaan eigen kaarten mee te nemen, U zult het moeten doen met het uitgereikte materiaal. Naast het gebruikelijke bol-pijl- en ingetekende lijn-werk doen we stukken punt-naar-punt op niet gedetailleerde kaarten (Horneland-systeem!) en het beruchte sprint-rijden zal weer terugkomen. Op de diverse verbindingsroutes door de Highlands kan de navigator relaxen en genieten van de omgeving.

 

 

De wedstrijd.

 

De route die is uitgezet is niet moeilijk te vinden, de routecontroles (stempels en letters) zo nu en dan wel! We kunnen ons dus al rijdend vermaken en vervolgens is ’s avonds het klassement weer gewijzigd. De regelmatigheidsetappes worden verwerkt in de resultaten en op Knockhill kunnen schoonheidspunten (géén snelheidspunten!) verzameld worden.

 

 

De hotels.

 

De 1e avond overnachten we in de City Mill,  een eeuwenoude gemoderniseerde watermolen midden in het bruisende centrum van Perth

De 2e avond hebben we groot feest ter gelegenheid van onze 10e TOUR ECOSSE in een hotelcomplex in Aviemore, midden in de Highlands

De 3e avond staan de auto’s in een prachtige oude hotelgarage en kunt U een ommetje maken langs de pittoreske haven van  Harry Potter Town, Oban.

 

 

 

De ferry.

 

Woensdagmiddag 19-09-2007 verzamelen in IJmuiden. ’s Avonds delen we zoals ieder jaar weer de routeboeken uit en kan iedereen gezellig aan de slag. Daarna gezamenlijk diner en alvast belangrijke tips uitwisselen voor de rest van de trip.

Zondagavond 23-09-2007 zitten we als het goed is weer met z’n allen op de Ferry vanuit Newcastle. Daar maken we dan weer een spektakel van de prijsuitreiking. Aansluitend voor de laatste keer met z’n allen dineren en maandagochtend kunnen we uitgeslapen(!) IJmuiden verlaten.

 

 

Kijk voor een aantal sfeerfoto’s in het fotoalbum van www.tourecosse.nl

 

 

 

Mark en Roelie

 

 

 

[ Terug ]