Verzonden op: 10-03-2018Onderwerp: Tour Ecosse XXI 2018 20-24 September 2018
Tour Ecosse XXI  20-24 September 2018

Dumfries it is............

Hemelsbreed ligt dat niet heel ver van Newcastle, maar toch belooft dit één van de langste versies ooit te worden.....met als enige reden de onwaarschijnlijk mooie wegen in dit 'grensgebied' tussen Engeland en Schotland.....Iedere dag een andere klassementsaanvoerder zou leuk zijn maar geen must........de wedstrijd is bijzaak, met gelijkgestemde zielen op pad de werkelijke drijfveer.

Ons onderkomen voor de Tour Ecosse XXI 2018 wordt Cairndale Hotel in Dumfries.
We zijn eerder in dit mooie hotel geweest, maar ondanks het nachtelijke gesleutel van de vorige keer zijn we toch weer welkom. We zitten dan niet midden in het uitgaansgebied zoals afgelopen jaar (tot grote hilariteit...) maar wel op loopafstand ervan.
Vanuit Newcastle rijden we vrijdag via een zuidelijke lus naar de westkust en pakken daar een randje van het Lake District mee. (Voor de freaks: Crook,Richmond,Tebay,Penrith,Wigton,Gretna,Dumfries). Per definitie een lange dag die meteen een beetje klassement zal geven.
Dag 2(de zaterdag) gaan we noordelijker en nog verder westwaarts, lunchen aan het water. Ook deze middelste dag zal navigatorisch een uitdaging zijn en niet alleen bestaan uit regularities. (Castle Douglas, Newton Stewart, Girvan, Maybole, Mauchline, Lanark, Moffat, Lochmaben, Dumfries)
De zondag gaan we via een noordelijke lus naar Newcastle, kruisen we wat bekende punten en blazen via de oostkust terug naar de DFDS Ferry...altijd weer spannend of iedereen tijdig bij de boot zal zijn......whiskey staat klaar voor diegene die het haalt (tot nu toe ieder jaar iedereen!)......(Lockerbie,Lanark,Biggar,Pencuik,Haddington,Coldstream,Alnwick,Rothbury,
Morpeth,Newcastle)
De nieuwe route staat al deels op papioer, de details(instinkers) en de bijbehorende vergunning gaan we in mei uitzoeken.
Vertrek op donderdagmiddag 20 en terugkomst op maandagmorgen 24 september 2018 in IJmuiden met DFDS Seaways.
Inschrijven via onze website www.tourecosse.nl
Eigen bedrijf? Overweeg een zakelijke inschrijving.....

Mark Schmidt                           Rinus Sinke
+316531454344                       +31653196210
m.schmidt@online.nl                rinus.sinke@tourecosse.nl

 

[ Terug ]